Van graan tot bloem

Stappenplan

Spelt bakkerijproducten waakt over de kwaliteit van alle inkomende grondstoffen en de uitgaande afgewerkte producten. Onze kwaliteitsafdeling bewaakt de veiligheid van de producten doormiddel van een doordacht stappenplan.

Stap 1

Alle producten die wij aangeleverd krijgen, worden vóór lossing aan een uitgebreide controle onderworpen. Pas nadat de hygiënische toestand van het aangeboden lot door ons is goedgekeurd, zal ze worden beoordeeld op haar bruikbaarheid en geselecteerd voor haar specifieke toepassing.

Stap 2

Zowel vóór, tijdens als na het productieproces worden stalen genomen om te controleren of de gewenste kwaliteit inderdaad bekomen werd. Een reeks testen stellen ons in staat de verschillende eigenschappen van bloem en deeg op een objectieve manier te evalueren. Op basis van de analyses kunnen wij de productie bijsturen om zo een stabiele kwaliteit van onze producten te garanderen.

Interne controle

Doormiddel van frequente baktesten worden onze producten aanvullend gecontroleerd en beoordeeld op deeggedrag zoals kleverigheid, afslapping, kruimstructuur, volume, malsheid, korst enz. Deze testen vormen een essentieel onderdeel van onze interne kwaliteitscontrole.